Bofællesskabet 

Spiræahaven


Spiræahaven er et bofællesskab for sent udviklede unge over 18 år med særlige støttebehov. Vi har 16 lejligheder i et etplans byggeri. Vi lægger vægt på en selvstændig og tryg tilværelse, hvor alle har tilknytning til arbejdsmarkedet og deltager i aktiviteter uden for bofællesskabet.

I bofællesskabet Spiræahaven møder de unge ligestillede i et trygt miljø. Vi ønsker at skabe et udviklende miljø, hvor alle formår at indgå i bofællesskabets sociale relationer, løse fælles opgaver og deltage i aktiviteter. 
 
Alle er forskellige, og derfor tilpasser vi naturligvis den pædagogiske støtte efter hver enkelts behov. Ofte med udgangspunkt i at skabe struktur i dagligdagen, styrke og udvikle personlige ressourcer samt modtage vejledning omkring personlige og praktiske gøremål. 
 
Forældregruppen arrangerer hvert år sommerfest og julefrokost, og beboerne kan altid tilmelde sig vores aktiviteter som for eksempel fællesspisning, café og gåture.
 
Vi har fokus på udvikling af personlige kompetencer og dét, der virker. Vi arbejder med selvbestemmelse, medbestemmelse og indflydelse, således at borgeren bliver i stand til at tage ansvar for eget liv.  
 
Enhver pædagogisk indsats har borgeren i centrum. Vi er nysgerrige på den personlige fortælling og tilstræber altid inddragelse af egne ressourcer i en åben og repspektfuld dialog. Vores pædagogiske fundament er en narrativ og anerkendende tilgang.
 
Værdigrundlag
Alle er en del af fællesskabet
 
Målgruppe
Spiræahavens målgruppe er borgere i alderen 
18-40 år med diagnoser som sen udvikling og ADHD, Autismeforstyrrelser (ASF), borderline, 
OCD og lignende.
Der er fire pædagoger tilknyttet Spiræahaven.

Spiræahaven

Spiræahaven 51

4700 Næstved

Telefon 55 88 10 86

Privat person

 

Virksomhed

 

test

Socialpædagogisk Center Næstved


Socialpædagogisk Center Næstved er båret af stabile og forudsigelige rutiner, hvor der også i høj grad er plads til oplevelser, traditioner, udfordringer og overraskelser.
Det, mener vi, er den rigtige blanding, når formålet er tryghed udvikling og livsglæde.
Vi støtter den enkelte borger i at mestre eget liv ud fra den individuelle socialpædagogiske 
kompensation og de givne rammer. 
Vi yder støtte til det hele liv, og har altid en åben, aktiv og respektfuld kommunikation med vores borgere, samarbejdspartnere og hinanden.
 

 

 • COLOURBOX14272885

  COLOURBOX14272885

 • COLOURBOX12589853

  COLOURBOX12589853

 • COLOURBOX1801678

  COLOURBOX1801678

 • COLOURBOX3296018

  COLOURBOX3296018