Højskolen i Krummerup


Højskolen i Krummerup er en specialskole for udviklingshæmmede unge. Hos os er der plads til forskellighed, faglig fordybelse og læring der giver livsduelighed. Vælger du Krummerup, får du et sted hvor der er styr på dagligdagen med plads til hver enkelt elev. Vi sætter en ære i vores traditioner, vi tror på udvikling gennem fællesskab, og vi ved hvor vigtigt det er for hver enkelt elev at blive set og anerkendt for lige præcis den personlighed man bringer med til højskolen. Her får du uddannelse til livet. 

 

Kort om højskolen

Du kan gå på Højskolen i Krummerup fra du er 16 år. Sammen med 14 andre udviklingshæmmede unge bor du på skolen, og alle er med til at få hverdagen til at fungere. Alle eleverne på højskolen har brug for hjælp i dagligdagen. Først og fremmest skal du øve dig i at flytte hjemmefra, og du forbereder dig på voksenlivet. På Højskolen i Krummerup øver du dig i at have en fornuftig hverdag og du prøver dig selv af blandt andre unge. På Højskolen i Krummerup har vi mange traditioner. Det hjælper os til at have struktur på dagen, og det vil være let for dig at finde ud af hvad du skal. Men det er slet ikke så svært, for først og fremmest skal du have det sjovt og rart sammen med dine kammerater.

 

Hvad laver vi på højskolen

Dagene på Krummerup er ligesom en kommode med forskellige skuffer. Der er undervisning, botræning, sport, værksteder og masser af hygge. Vores undervisning er delt ind i emner som vi arbejder med i to uger ad gangen. Det kan være noget om kroppen, eller dine følelser, om teater og det at udtrykke sig, om sund mad og om at få, eller være en god kæreste – det kan være alt muligt, som er godt at vide noget om. Det handler om at give dig de bedste muligheder for at klare dig så selvstændigt som muligt, når du en dag kommer ud i voksenlivet.

Alle skal ikke lære det samme, for vi er ikke ens. Og på Krummerup har vi masser af aktiviteter som alle kan være med til, fordi vi synes det er vigtigt at være en del af et fællesskab. Sport fordidet er sundt og sjovt at bruge sin krop. Drama og teater er samarbejde og fantasi og måden vi udtrykker os på, er i centrum. Natur og friluftsliv – vi prøver grænser og udfordrer os selv….. og vi vinder! Kunst og kreativitet hvor vi skaber noget og lærer tingom os selv. Alle de ting vi bare gør... Om fredagen gør vi rent, andre dage snakker vi om penge, vi tager til frisøren, skriver et brev til din tante, eller vi finder ud af hvor meget tid du egentlig har lyst til at bruge foran computeren. Botræning er mange ting, og det handler alt sammen om dig. Om at tage ansvar for dit eget liv, om at blive god til at spørge andre til råds og få hjælp, når du har brug for det. Det er derfor vi er her – og vi glæder os til at følges med dig et lille stykke på din vej.

Har du lyst til at læse mere om Højskolen i Krummerup, og eventuelt se hvordan man blive elev – kan du læse meget mere på vores hjemmeside.

 Se Højskolen i Krummerups egen hjemmeside

 
 
 
 • COLOURBOX14272885

  COLOURBOX14272885

 • COLOURBOX12589853

  COLOURBOX12589853

 • COLOURBOX1801678

  COLOURBOX1801678

 • COLOURBOX3296018

  COLOURBOX3296018